Waarom?

Elke dag verliezen 40 kinderen het contact met 1 van beide ouders doordat deze uit elkaar zijn gegaan. Wij vinden dat veel te veel en willen daar wat aan doen. Dat mensen uit elkaar gaan is nu eenmaal onvermijdelijk. Maar dat dit een onthechtscheiding is wel te voorkomen. Wij willen er alles aan doen om het ontstaan en voortbestaan daarvan te blokkeren. Daartoe spreken wij ouders en betrokken professionals aan en gaan we samenwerkingsverbanden aan. En voor ouders die tijdelijk geen contact met hun kinderen kunnen krijgen en toch willen laten weten dat zij aan hen denken hebben wij Krabblz opgezet.

Omdat er op dit moment helaas veel ouders en kinderen tijdelijk of permanent het contact met elkaar zijn verloren. Krabblz biedt ruimte aan wachtende ouders, opa’s en oma’s voor het plaatsen van dagboekverhalen. Wachtende ouders hebben geen contact met hun kinderen, maar met het plaatsen van persoonlijke verhalen zijn zij in staat dagelijkse activiteiten toch met hen te delen. Voor de wachtende ouder een hoopvolle en troostende ervaring; voor het verloren kind een fijne en veilige manier om geïnformeerd te blijven. Ieder kind heeft het recht om contact met beide ouders te willen én te hebben. Krabblz faciliteert in dat recht.

Het uiteindelijk doel van onze stichting is om zo snel mogelijk overbodig te worden. Als we dat realiseren dan zijn er geen ouders en kinderen meer die het contact met elkaar verliezen door een scheiding. Helpt u mee?